Iedereen kent de term oldtimer natuurlijk wel. Een oudere auto die er vaak nog steeds goed uitziet en daarnaast erg gewild is. Toch is het niet altijd duidelijk wanneer een auto zichzelf een oldtimer kan noemen en wat nou een echte oldtimer is. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij oldtimers en welke modellen favoriet zijn.

Oldtimer

Vaak worden de termen Oldtimer en klassieker gebruikt om een oudere auto aan te duiden. Toch kloppen die termen niet altijd. Van een oldtimer spreken we wanneer een auto ouder dan 30 jaar is. Ongeacht zijn staat of uiterlijk. Bij een klassieker hoeft dat niet het geval te zijn en kan het ook gaan om een special edition of een klassiek ogende auto. Een oldtimer is dus een auto die ouder is dan 30 jaar. Auto’s die jonger zijn dan 30 jaar noemen we youngtimers. Hoe oud de auto ook is, een autoverzekering is natuurlijk een must en omdat je nooit teveel wil betalen kun je het beste een kijkje nemen op autoverzekering.nl zodat je de beste verzekering voor jouw auto kan vinden. Of dit nou een oldtimer of een youngtimer is.

Favoriete oldtimers

Er zijn een aantal oldtimers die op de lijst staan van meest favoriet. Vaak zijn dit bekendere auto’s. We gaan een kijkje nemen bij de favoriete oldtimers. De eerste is een Kever. Iedereen heeft wel eens een kever gezien en ze zijn zelfs een keer in een nieuw ontwerp uitgebracht. Toch blijft de klassieke Kever een van de meest favoriete oldtimers die er is. Evenals de Fiat 500. Ook deze auto is in een nieuw jasje gestoken en werd bij een geheel nieuw publiek populair. Toch is de oldtimer variant van de Fiat 500 nog steeds een erg gewilde oldtimer. Ook de Mercedes 190SL is een gewilde oldtimer. Anders dan de andere oldtimers die we zojuist bekeken hebben is de Mercedes 190SL een wat grotere auto. Een echte sportwagen onder de oldtimers is de Ford Mustang. Ook de Ford Mustang is in nog wat andere varianten uitgebracht, maar de klassieke sportwagen van Ford blijft immens populair.

Autoverzekering

Of de auto nou nieuw, oud, kapot of mooi is, een autoverzekering is in Nederland verplicht. Je kan er dan maar beter voor kiezen om de goedkoopste autoverzekering te nemen die er is. Bereken en vergelijk daarom online gemakkelijk je autoverzekering via autoverzekering afsluiten Overstappen.nl.

AUTODOC CLUB

Guide voor jouw oldtimer